Reguliere Zeilweek

Vanaf 11 jaar kun je meedoen aan de reguliere Mookse Zeilweek en wat serieuzer leren zeilen. De kosten hiervoor zijn €133,50.

Indeling

De reguliere zeilweek is ingedeeld in meerdere jaarlagen. Je kunt namelijk niet alles van het zeilen in één week leren. We hebben daarom vier lesprogramma's samengesteld. Heb je nog nooit gezeild, dan start je in jaar 1. Heb je in dat jaar voldoende geleerd óf weet en kun je al wat, dan kun je naar jaar 2. Het zelfde geld voor jaar 3 en 4.

Wat ga je doen

De Mookse zeilweek begint op maandag, dan kom je 's morgens om 8:45 naar het clubhuis van de zeeverkenners in Middelaar, naast Jachthaven de Driessen. Voor een route­beschrijving kunt u hier klikken.

De dagen van de Mookse zeilweek, met uitzondering van vrijdag, zien er als volgt uit:

  • 09:00 → Afvaart en start instructie.
  • 12:30 → Lunch.
  • 13:30 → Afvaart en start instructie.
  • 16:50 → Aankomst in de haven en opruimen boot.
  • 17:00 → Naar huis.
Zeilinstructie

Op de maandag beginnen we iets eerder om te vertellen bij wie je aan boord zit en wie je instructeur of instructrice is. We vragen je dan om voor 8:45 aanwezig te zijn. Daarna ge je het water op. We lunchen ergens langs de waterkant. Je neemt zelf je eten mee. Wij bieden aanmaaklimonade en water aan.

Op vrijdag hebben we een aangepast programma. Dan kom je 's morgens om 9:00 naar de blokhut. Daar gaat je instructeur nog even met jullie zeilen. Vind je instructeur dat je op het goede niveau zit, dan krijg je aan het einde van de dag je brevet.

's Middags houden we de vlootschouw. Het is de bedoeling dat je samen met je bootgenoten tijdens de week een leuk thema voor het versieren van de boot bedenkt. Iedereen mag dan tijdens de lunch zijn boot versieren met eigen versiersel. Na de lunch vormen we een grote sleep, waarin alle boten in twee strengen achter elkaar hangen. Deze sleep vaart om 15:00 een paar ere rondjes over de Mookerplas en legt om 16:00 aan in de haven. Hier maken we de boot schoon en sluiten af met het uitreiken van de brevetten en wat lekkers. Om 17:00 kan iedereen naar huis.

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses